Detinjstvo svakog deteta zaslužuje da bude bajka. Verovatno i sami želite da vaše mališani odrastaju u bezbednom okruženju, podstaknuti na učenje kroz igru, a u skladu sa svojom posebnošću.

Vrtić Šumska bajka se nalazi u prelepom delu opštine Rakovica, uz Miljakovačku šumu, u mirnom naselju Miljakovac III. Objekat je bezbedan i organizovan tako da deca mogu da se razvijaju kroz smeh, zagrljaje, toplinu i u našem vrtiću se svako dete oseća važnim i voljenim jer naši vaspitači to rade-vole ih i paze i pružaju im mnogo.

Četiri programa su dominantna:

  • Prilagođeni Montesori program
  • Ekološki program u formi vrtića na otvorenom, u šumi
  • Razvoj socio-emocionalne inteligencije
  • Projektni rad, po interesovanjima dece

Dva programa sa dodatna:

  • Sportić 
  • Engleski

Vrtić Šumska bajka je mesto u koje roditelji imaju poverenje, gde se roditelji osećaju komforno jer znaju gde ostavljaju decu.

Kod nas u vrtiću deca brzo nauče šta znači zajedništvo, toplina, nežnost i samostalnost  (u skladu sa godinama). Kod nas se razvija funkcionalno razmišljanje i pamćenje kod dece na prvom mestu. Mnogim roditeljima je važno da njihovo dete nauči da primenjuje stečeno, funkcionalno znanje i zako koristimo razne tehnike, zagonetke, skrivene reči u rečenici, praktična iskustva i POLIOGONE kako bi mališani naučili “da koriste mozak”. Da imaju funkcionalno znanje.

Redovni boravak u prirodi, koja se nalazi tik uz objekat vrtića „Šumska bajka“, višestruko će pomoći vašem mališanu: kod formiranja dečije motorike, koordinacije, balansa, izdržljivosti, kreativnosti i formiranju onih regija mozga koja se ne mogu formirati sedenjem u zatvorenom prostoru. Na najrazličije načine približavamo deci prirodu, učimo ih da brinu o njoj, da je vole, da je koriste za svoje zdravlje i razvoj: kampujemo, tražimo zakopano blago uz mape, učimo da se snađemo uz šumske, prirodne znakove, učimo sami da pravimo znakove (signale) za prostorno snalaženje. Naša deca obožavaju te dane kada idemo u šumu i mnogo uče u njoj i od nje jer inače gradska deca nemaju mnogo prilika da provode vreme u prirodi.

Pošto brinemo o fizičkom razvoju vaše dece, o njihovoj kičmi, stopalima, držanju, savitljivosti i izdržljivosti, imamo dva puta nedeljno sportić sa trenerom fizičke kulture i dva puta nedeljno folklor koji vodi tim mladih ljudi koji su ceo život igrali.

Učenje stranog jezika je važan za razvoj mozga i kako bi što lakše savladali isti, kod nas se od 3. godine dva puta nedeljno uči engleski jezik sa nastavnicom engleskog jezika.

Kakav je naš pristup?

Koristimo najnovija naučna saznanja i modele najuspešnijih programa predškolskih ustanova iz celog sveta i na taj način kreiramo sasvim nov uspešan i moderan model obrazovanja i nege vaše dece. Tu smo i kao prijatelji i savetnici svih vas, tj. roditelja, kako bi vam pomogli da isti pristup  što lakše implementirate u svoj  život i rad sa vašom decom. Redovno održavamo sastanke sa roditeljima u vidu savetovališta, kako bi se brže i lakše prevazišli problemi, nedoumice i strahovi koji većina roditelja ima u ovako ranoj fazi razvoja mališana. Roditelji brzo napreduju a onda sa njima i dete.

Šumska bajka je bezbedno, privlačno i prijatno mesto na kome deca osećaju sigurno i prihvaćeno, a istovremeno dovoljno samostalno i nezavisno da kroz osnovne i dodatne aktivnosti razviju svoje potencijale do maksimuma.  Naš cilj poklapa se sa vašim: želimo da vaše dete bude zadovoljno i srećno, da stekne prve prijatelje, da nauči da voli ljude i prirodu, da uči kroz igru, a da se igrajući oseća sigurnim i voljenim.

Naša osnovna ideja je da srećna i zadovoljna deca u životu postaju samouvereni, nezavisni ljudi, koji čvrsto stoje na svojim nogama i u svetu odraslih postižu više od ostalih.

Vaspitne grupe su podeljene kalendarski:

  1. Vaspitanje i nega dece od 11. meseca do 2. godine (Mlađa jaslena grupa)
  2.  Vaspitanje do 2. do 3. godine (Starija jaslena grupa)
  3. Vaspitno-obrazovni rad sa decom uzrasta od 3 do 5,5 godina (Mešovita vrtićka grupa)
  4. Pripremni predškolski program.

O deci se brine stručan i iskusan kadar, počevši od edukovanih vaspitača i medicinskih sestara kao i saradnici: razvojni psiholog, logoped, profesor fizičke kulture, nastavnica engleskog jezika, biolog.

Upis za decu od 11 meseci do 6 godina je u toku.

Radujemo vam se i jedva čekamo da zajedno kreiramo najlepšu bajku..