Barice život znače

with No Comments

Dragi roditelji, igre po baricama pružaju deci da se pravilno razvijaju u svakom smislu (motoričkom, edukativnom, emocionalnom). Povećavaju samostalnost i samopouzdanje, maštu, spretnost, poboljšavaju motoričke sposobnosti na poseban nesvakidašnji način. Kroz nju može da se protrči, skače, obilazi, juri, što deci pruža neki novi izazov i osećaj ushićenja.

Mnogi psihoterapeuti smatraju da imaju i terapeutski efekat i da pomaže detetu da se reši nekih svojih frustracija. Barice su “lake” prepreke za dete, što im pruža da savladaju “prepreku” i na taj način pravilno podstičemo njihovo samopouzdanje i veru u vlastite sposobnosti. Barice obične šetnje pretvaraju u ZABAVU i u ovom slučaju na još uzbudljiviju šumsku pustolovinu.

U razvijenim zemljana poput Švedske kiša pada većim delom godine, a njihova deca provode više vremena napolju nego naša, što im donosi to da su njihova deca u proseku zdravija, otpornija na bolesti, spretnija,… Zato je naša TOPLA preporuka za Vas da uhvatite dete pod ruku, da se lepo obučete i pravac na zabavu po baricama, vratiće vas u detinjstvo, uživaćete i provesti jako kvalitetno vreme sa detetom . 

OVAKO NAŠI MALIŠANI SKAKUĆU PO BARICAMA

Video

Više o baricama i njihovom značaju možete naći ovde

https://ntcucenje.com/skakanje-po-blatu-zivot-znaci?v=8cee5050eeb7

Tim PU Šumska bajka